تفاوت ریزنمرات رسمی و غیررسمی

آخرین به روز رسانی در تاریخ 22 تیر 1399

در بسیار از مواقع برای دانشجویان این سوال پیش می آید که تفاوت دو نوع ریز نمره رسمی و غیر رسمی که دانشگاه ها نیاز دارند چیست و چطور می توان این ریز نمرات را از دانشگاه ها دریافت کرد. در این مطلب به طور خلاصه این سوالات بررسی شده است.

الف) در صورتیکه دانشگاه مقصد که برای آن Apply کرده اید، ریزنمره غیررسمی شما را بخواهد شما باید از دانشگاه محل تحصیل خود در ایران ریزنمره غیررسمی (انگلیسی) را بگیرید که معمولا دانشگاه ها هم موظف هستند به شما ارائه دهند. به طور کلی معمولا در مقابل دادن ریز نمره رسمی و دانشنامه (به خاطر تعهد شما به دانشگاه) دانشگاه ها مقاومت میکنند. در مورد ریز نمره غیررسمی نگران نباشید و مشکلی وجود ندارد. بعضی دانشگاه ها به دلیل عدم آشنایی با روند Apply ممکن هست در ابتدا مخالفت کنند که با پیگیری این مورد قابل حل خواهد بود. در این حالت کار شما راحت است و می توانید ریز نمره دریافتی را اسکن کرده و در سایت دانشگاه مورد نظر آپلود کنید و تمام. اگر دانشگاه شما قادر به ارائه ریز نمره انگلیسی نبود، ریز نمره فارسی را بگیرید و بعد از ترجمه توسط دارالترجمه رسمی و با مهر مترجم در سایت دانشگاه مقصد آپلود نمایید. باز هم تمام …

ب) در صورتیکه دانشگاه مقصد که برای آن Apply کرده اید، ریزنمره رسمی شما را بخواهد، سریعترین و راحتترین روش این است که مدرک را از دانشگاه بخرید. یعنی پول را به دانشگاه بدهید و مدرک خود را آزاد کنید. در این صورت دانشگاه به راحتی هر چه تمام به شما ریز نمره رسمی را می دهد و بعد شما باید به وزارت علوم (میدان فردوسی) رفته ( البته از طریق آنلاین هم می توانید فرم را تکمیل کنید و توسط پست مدارک خود را ارسال و پس از تایید دریافت نمایید) و تایید ریز نمره رو دریافت کنید و سپس ترجمه کنید. در نظر داشته باشید که این روش هزینه بر هست. توجه شود که در صورتیکه زمان کافی برای آزاد کردن مدرک در اختیار داشتید، از روش های جایگزین مانند آزاد کردن مدرک توسط کاریابی استفاده نمایید.

در روش دوم ممکن است:

1- دانشگاه ریز نمره را به شما بدهد ولی دانشنامه رو ندهند. در این حالت مشکلی نیست. شما برای Apply به ریز نمره احتیاج دارید. بعد از اینکه پذیرش شما از دانشگاه نهایی شد بهتر است دانشنامه را هم بگیرید و ترجمه کنید و همراه داشته باشید.

2- دانشگاه ریز نمره رسمی رو به شما نمی دهد ولی ریز نمره غیررسمی با مهر دانشگاه و آموزش رو به شما می دهند. در این حالت این ریز نمره غیررسمی با مهر آموزش دانشگاه را آپلود کنید. معمولا دانشگاه مقصد گیر نمی دهند ولی برای اینکه مطمن باشید که برای شما مشکلی پیش نمی آید، حتما به Admission Office دانشگاه مقصد ایمیل بزنید درخواست کنید که ریز نمره ارسالی شما را تایید کنند.

اگر دانشگاه ریز نمره را به شما نداد و اعلام کردند که خودشان برای دانشگاه مقصد پست می کنند، در این حالت شما باید ریز نمره غیررسمی خود را در سایت دانشگاه مقصد آپلود کرده و سپس با مسئول مربوطه در Admission Office دانشگاه مقصد در ارتباط باشید و مطمن شوید که آیا نمرات ارسالی مورد تایید آنها قرار گرفته است یا خیر. در این حالت اگر تایید کردند، ریز نمره رسمی پست شده با ریز نمره غیر رسمی آپلود شده جایگزین شده و در پرونده آموزشی شما قرار می گیرد.

3- اگر دانشگاه ریز نمره غیر رسمی مهر شده را به شما داد، در این حالت میتوانید توسط پست DHL و یا Karapost ریز نمرات را برای دانشگاه مقصد خود ارسال کنید.

4- در بدترین حالت اگر دانشگاه هیچ ریزنمره رسمی هم به شما نداد و ریز نمره غیر رسمی را هم مهر نزد، (فقط شرط خرید نمره را گذاشتند)، مجبور خواهید بود برای دانشگاه هایی Apply کنید که ریز نمره غیر رسمی را بدون مهر قبول می کنند.

در کل اگر ریزنمره رسمی را در اختیار نداشتید، سعی کنید ریزنمره غیررسمی را با مهر برای دانشگاه مقصد ارسال کنید و معمولا با مکاتبه با قسمت آموزش دانشگاه مقصد این مورد را قبول می کنند.

برای ترجمه ریز نمره در مرحله Apply مهر مترجم کافی هست و هزینه اضافه برای مهر وزارت خارجه و قوه قضائیه نکنید. اما دقت کنید بعد از اینکه پذیرش شما نهایی شد و تصمیم داشتید به کشور مقصد بروید، بهتر هست که مدارک دانشگاه را با مهر وزارت خارجه و قوه قضائیه همراه داشته باشید که با توجه به کشور مقصد ممکن هست برای ثبت نام، کار یا … مورد نیاز شما باشد.

امتیاز شما به این مطلب؟ (از راست به چپ)
علی
دانشجوی رشته برق علاقمند به وبلاگ‌نویسی و نوشتن وقایع روزمره برای فرار از روز-مرگی!