ویزا و انواع آن

آخرین به روز رسانی در تاریخ 23 تیر 1399

ویزا چیست؟
هر کشوری در مورد ورود افراد خارجی قوانین خاص خود را در قبال مسافران دارد و معمولا لازم است قبل از سفر اجازه ی ورود به آن کشور را از سفارتخانه آن کشور دریافت کنید.
سفر به خارج از کشور یکی از بهترین گزینه‌ها برای گذراندن تعطیلات است، اما سفرهای خارجی به سادگی سفرهای درون کشور نبوده و این‌طور نیست که سوار هواپیما شوید و به هرجایی که دوست دارید پرواز کنید. کشورهای مختلف قوانین اکیدی در رابطه با ورود مسافرین خارجی اعمال می‏‌کنند و معمولاً نیاز به کسب اجازه‏‌ی ورود به این‏ کشورها یا همان ویزا دارید. داشتن ویزا برای مسافران خارجی در اغلب کشورها ضروری است.
ویزای مسافرتی توسط کشوری صادر می‏‌شود که قصد سفر به آن را دارید و اجازه‏‌ی حضور شما در آن کشور را تأیید می‎کند. ویزاهای مسافرتی موقت هستند اما طول مدت آن به کشور مقصد و علت سفر بستگی دارد. معمولا ویزا به صورت یک مهر یا برچسب در خود پاسپورت مشخص می‌‏شود.


اگر پاسپورت دارای ویزا مفقود شد چه کار باید کرد؟
اگر پاسپورت و ویزای شما مفقود یا دزدیده شود، اولین کار تماس فوری با پلیس همان کشور است سپس مراجعه به نزدیک‏ترین سفارت‏خانه‌‏ی کشور خود شما است.
بنا به سیاست‏‌های صدور ویزا و روابط دو کشوری که به آن سفر کرده‌‏اید، شاید اجازه‌‏ی پایان سفر را به شما بدهند. با این حال، برای اینکه بدون دردسر به کشور خود برگردید، در اسرع وقت باید پاسپورت المثنی تهیه کنید.


انواع مختلف ویزا
1) حرکت آزاد : بین شهروندان کشور مبدا و مقصد تفاوتی نیست و شهروندان دو کشور می توانند به طور آزاد در کشور مقصد کار ، بیزینس و تحصیل کنند. مثل کشور های قطر ، کویت ، عمان بحرین و عربستان و امارات متحده عربی آزاد هستند تا در هر یک از کشورهای سفر کنند و یا کشور های عضو اتحادیه شینگن.

2) لغو ویزا ( بدون ویزا) : شهروندان دو کشور مبدا و مقصد قصد مسافرت با مدت زمان کوتاه را داشته باشند نیازی به داشتن ویزا ندارند.

3) صدور ویزا در ابتدای ورود : پس از ورود به کشور مقصد برای مسافر ویزا صادر می شود . اما در این حالت کشور مورد نظر حق دارد که از صدور ویزا خودداری کند . و صدور ویزا معمولا با پرداخت هزینه انجام می شود .

4) صدور ویزا از کشور مبدا :باید قبل از انجام هر کاری از سفارتخانه کشور مورد نظر وقت گرفته و برای انجام مصاحبه و ارائه مدارک به آنجا مراجعه کنند . این پروسه نسبتا زمان گیر است و ممکن است سفارت از صدور ویزا برای شخص بنا بر دلایلی شامل کامل نبودن مدارک و شفاف نبودن قصد سفر و .. خودداری کند .

5) سفر ممنوع: به این معناست که دو کشور برای شهروندان خود سفر به کشور دیگر را ممنوع اعلام می کنند .(در بعضی حالات ممکن است یک کشور از شهروندان خود خواهش کند که غیر از موارد ضروری به کشور مورد نظر سفر نکنند .) این حرکت معمولا دلایل سیاسی و امنیتی دارد . برای مثال ایرانیان اجازه ورود به خاک اسراییل را ندارند .

ویزای اتحادیه شینگن(USV)
با در دریافت ویزای توریستی شینگن می‌توانید به کشورهای عضو اتحادیه شینگن سفر کنید. کشورهای اتریش، بلژیک، چک، دانمارک، استونی، فنلاند، فرانسه، آلمان، یونان، مجارستان، ایسلند، ایتالیا، لتونی، لیتوانی، لوکزامبورگ، مالت، هلند، نروژ، لهستان، پرتغال، اسلواکی، اسلوونی، اسپانیا، سوئد و سوئیس عضو پیمان شینگن هستند.
با توجه به هدف شما از سفر به این کشورها، یکی از انواع ویزای A ،B یا C به شما تعلق می‌گیرد.

ویزای نوع A
این ویزا نوعی ویزای ترانزیت فرودگاهی است که دریافت آن به شما اجازه می‌دهد تا در یکی از فرودگاه‌های محدوده شینگن پرواز خود را تعویض کنید.

ویزای نوع B
این ویزا نیز نوعی ویزای ترانزیتی است که به همراه داشتن آن به شما اجازه می‌دهد تا برای مدت‌زمان حداکثر ۵ روز از خاک کشوری در ناحیه شینگن عبور کنید.

ویزای نوع C
ویزای نوع C در واقع روادید کوتاه‌مدت است و برای مدت‌زمانی که موقع دریافت آن مشخص می‌شود شما حق دارید در کشورهای عضو اتحادیه شینگن اقامت داشته باشید. دریافت‌کنندگان ویزای C بسته به هدف و شرایط سفر خود یکی از ۳ نوع ویزا را دریافت می‌کنند:
الف) ویزای یک‌بار ورود (Single-entry)
این ویزا فقط برای یک‌بار ورود به یکی از کشورهای عضو پیمان شینگن اعتبار دارد و به‌محض ترک کشوری که به آن وارد شدید اعتبار ویزای شما فارغ از اینکه مدت‌زمان آن به پایان رسیده یا نه، منقضی می‌شود.

ب) ویزای دو بار ورود
این ویزا نیز شرایطی مشابه با ویزای یک‌بار ورود دارد با این تفاوت که شما دو بار اجازه دارید تا به کشوری در ناحیه شینگن وارد شوید. (در مدت زمان اعتبار ویزا می توانید ورود کنید.)

ج) ویزای چند بار ورود (Multiple-entry)
تنها محدودیت این ویزا محدودیت زمانی آن است که اعتبار آن ۹۰ روز به ازای هر ۶ ماه از سال است. زمان این ۹۰ روز به‌محض ورود شما به هریک از کشورهای ناحیه شینگن محاسبه می‌شود.

ویزای اعتبار محدود منطقه‌ای (VLT)
این ویزا به شما اجازه می‌دهد تا تنها به همان کشوری که از آن ویزا دریافت کرده‌اید یا چند کشور دیگر ناحیه شینگن که در زمان اخذ ویزا مشخص شده سفر کنید. این نوع ویزا بیشتر به پناهندگانی که بدون مدارک معتبر وارد ناحیه شینگن شده‌اند اعطا می‌شود.

ویزای ملی (National Visas)
این ویزا که از آن با عنوان ویزای نوع D هم یاد می‌شود برای دانشجویان، تجار یا کسانی که برای مدت‌زمان مشخصی قصد دارند در ناحیه شینگن اقامت داشته باشند صادر می‌شود

امتیاز شما به این مطلب؟ (از راست به چپ)
احمدرضا
بیشتر مشغول انجام کارهای پشت صحنه