دریافت گرین‌کارت از طریق NIW (بخش اول: فرم I-140)

آخرین به روز رسانی در تاریخ 22 آذر 1401

درخواست گرین کارت از طریق EB2 به سه دسته تقسیم می شود که یکی از زیر مجموعه های آن NIW (National Interest Waiver) می باشد، به طوری که برای درخواست گرین کارت از طریق EB2-NIW نیاز به اسپانسر شدن از طرف کارفرما ندارید. به طور کلی شخصی که دارای یک توانایی خاص بوده و در آینده بتواند از لحاظ اقتصادی، فرهنگی، آموزشی، رفاهی به جامعه آمریکا کمک کند و یا به طور کلی برای منافع ملی آمریکا مفید باشد، می تواند از این طریق برای درخواست گرین کارت اقدام نماید. در این حالت شخص می تواند با نشان دادن توانایی های خود (از طریق مقالات، ارجاع به مقالات (Citation)، دریافت توصیه نامه (Recommendation)، داوری مقالات و…) خود را از داشتن گواهی کاری (Job Offer) معاف کرده و برای دریافت گرین کارت اقدام نماید.

– در صورتیکه علاقه مند به مطالعه سوالات متداول در زمینه دریافت گرین کارت از طریق NIW هستید به مطلب سوالات متداول درباره EB2_NIW مراجعه نمایید.

شروع فرایند درخواست و تکمیل فرم ها

همانطور که ذکر شد یکی از راه های دریافت گرین کارت آمریکا اقدام از طریق EB2-NIW می باشد. در این روش شما بایستی توانایی های علمی و تاثیرگذاری خود برای آمریکا را برای آفیسر مربوطه به اثبات برسانید. بدین منظور و جهت نشان دادن توانمندی علمی خود مدارک مختلفی بایستی ارائه شوند. این مدارک توسط وکیل و یا خود شخص جمع بندی شده و از روی آن petition letter نوشته می شود. سپس این petition letter  نوشته شده به همراه تمامی مستندات ارائه شده توسط شما به عنوان درخواست شما برای اداره مهاجرت و جهت بررسی ارسال می گردد. به همراه این درخواست سه فرم دیگر به نام های I-140، ETA 750B و G-28 برای اداره مهاجرت آمریکا (USCIS) ارسال می گردد. مدارک بخش اول صرفا جهت تایید توانمندی شما تهیه و ارسال شده است. به منظور دریافت گرین کارت فرم های مرتبط با گرین کارت از جمله فرم I-485 نیز باید ارسال گردد.

توجه: راهنمای تکمیل فرم I-485 در حال تکمیل است.

به طور کلی سه حالت مختلف برای فایل کردن مدارک و ارسال به USCIS وجود دارد.

  1. شما می توانید فقط فرم های دسته اول (گروه I-140) را ارسال نمایید و منتظر تایید مدارک خود بمانید (چندین ماه طول می کشد) و پس از دریافت تایید فرم I-140، فرم های دسته دوم (گروه I-485) را تکمیل و ارسال نمایید. به این نوع file کردن Non-Concurrent می گویند.
  2. شما می توانید فرم های دسته اول (گروه I-140) را ارسال نمایید و منتظر رسید دریافت مدارک خود از USCIS بمانید (چندین هفته طول می کشد) و پس از دریافت رسید فرم I-140، فرم های دسته دوم (گروه I-485) را تکمیل و ارسال نمایید. به این نوع file کردن Semi-Concurrent می گویند.
  3. شما می توانید فرم های دسته اول (گروه I-140) فرم های دسته دوم (گروه I-485) را تکمیل و همزمان ارسال نمایید. به این نوع file کردن Concurrent می گویند.

انتخاب یکی از حالت های فوق برای File کردن مدارک به شرایط شما بستگی دارد که در مقوله این بحث نمی گنجد و در یک پست جداگانه مورد بحث قرار خواهد گرفت.

در ادامه قصد داریم تا به انواع مدارک مربوطه جهت file کردن پرونده NIW که مرحله اول پروسه دریافت گرین کارت از طریق EB2-NIW است، بپردازیم.

– Summary of Contributions

در حقیقت این مورد یک مدرک به حساب نمی آید اما می تواند زمینه بسیار خوبی برای نوشتن Petition Letter شما باشد. به طور کلی این قسمت می تواند به صورت منظم و در یک فایل Word با بخش بندی قسمت های مختلف صورت پذیرد. در این فایل شما بایستی زمینه هایی تحقیقاتی را که در رشته خود انجام داده اید (یا در حال انجام است)، به دو زبان مختلف ساده و تکنیکال توضیح دهید. همچنین بایستی مدارک لازم جهت اثبات مهم بودن این زمینه تحقیقاتی را ارائه دهید. به منظور شفاف شدن موضوع به ذکر یک نمونه می پردازیم.

هر یک از پروژه های مستقل شما می توانند موضوع یکی از Contribution های شما باشد و بایستی موارد زیر را تکمیل نمایید.

Project Title:
Date of Project:
Summary of Work (Technical Language):
Summary of Work (Plain Language):
Importance of Your Work:
Publications:

همانطور که از عناوین مشخص است بایستی عنوان و تاریخ پروژه را ارائه دهید. سپس خلاصه ای از پروژه انجام شده را به زبان ساده (قابل فهم برای کسانی که رشته آنها با شما متفاوت است) و زبان تکنیکال (برای افراد خبره در رشته شما) توضیح دهید. همچنین بایستی به توضیح اهمیت کار خود در این زمینه تحقیقاتی بپردازید. جهت اثبات موارد فوق بهتر است مدارک مستند ارائه دهید. این مدارک می تواند شامل مقاله های منتشر شده، ثبت اختراع، سایتیشن (Citation) کار شما در Google Scholar و یا Researchgate، داوری مقالات، دریافت جایزه بین المللی و … باشد.

اگر در زمینه کار تحقیقاتی خود مصاحبه تلویزیونی یا روزنامه ای دارید ارائه مستندات مرتبط با آن می تواند برای شما بسیار مفید باشد. همچنین اگر به عنوان داور (Reviewer) در مقالات و ژورنال های مرتبط با رشته خود فعالیت دارید (Publons) لیست آنها به اعتبار پرونده شما خواهد افزود. عضویت در موسسات تحقیقاتی معتبر در زمینه رشته خود (در صورتیکه عضویت دارای سطوح مختلف و پس از تایید افراد با سابقه انجام می پذیرد و نه عضویت های رایگان و پولی)، می تواند در مسیر بررسی پرونده شما موثر باشد.

به طور کلی در این بخش بایستی هر چه که در رزومه خود دارید به تفصیل توضیح بدهید. توجه داشته باشید که برای تمامی توضیحات خود نیاز به ارائه مدرک خواهید داشت.

  • Recommenders

با توجه به رزومه و پرونده شخصی خود و همچنین تشخیص وکیل مربوطه، جهت اثبات توانمندی در زمینه تحصیلی نیاز به دریافت توصیه نامه (از 4 تا 6 توصیه نامه با توجه به وضعیت پرونده) خواهید داشت. به طور معمول دو Recommender می تواند به صورت وابسته (Dependent Recommender) از طرف شما به وکیل معرفی گردد. ریکامندر وابسته یا Dependent Recommender شخصی است که شما را از نزدیک می شناسد و با هم کار مشترک دارید (به عنوان مثال استاد راهنمای شما یا کسی که با او چندین مقاله دارید). در مقابل و جهت قویتر نمودن پرونده، شما نیاز به ریکامندر مستقل (Dependent Recommender) دارید. ریکامندر مستقل کسی است که شما با او کار مشترک انجام نداده اید، در یک دانشگاه مشترک نبوده اید و به طور کلی یا شناخت خیلی دور از شما دارد و یا شما را نمی شناسد.

حال سوال این است که چطور ریکامندر مستقل را پیدا کنیم؟

یکی از راه های یافتن ریکامندر مستقل پیدا کردن اشخاصی است که شما را نمی شناسند اما به مقالات شما ارجاع مقالات داده اند. در این صورت شما می توانید با ارسال ایمیل به آنها درخواست توصیه نامه (Recommendation Letter) نمایید. (دقت نمایید در صورتیکه کار خود را با وکیل پیش می برید در تمامی مراحل با وکیل خود در ارتباط باشید.) به طور کلی توصیه می شود تنوع را در انتخاب ریکامندر در نظر داشته باشید. به عنوان مثال اگر همه ریکامندرها را از دو یا سه کشور مختلف انتخاب کنید، پرونده شما قویتر خواهد بود.

پس از تهیه همه مدارک لازم، Petition Letter توسط وکیل (یا خود شما)  می تواند آماده شود. در Petition Letter به توانمندی های شما اشاره شده و در هر مرحله یک رفرنس به مدارک شما داده خواهد شد. بنابراین بایستی تمامی مدارک خود را پرینت نموده و برای وکیل ارسال نمایید تا پس از نوشتن Petition Letter آن را ضمیمه پرونده شما نماید.

تا این مرحله قسمت مرتبط با Petition Letter انجام شده است. در مرحله بعد بایستی فرم های مرتبط با اداره مهاجرت آمریکا را تکمیل نمایید. این فرمها برای EB2-NIW فرم های I-140، ETA-750B و G-28 می باشند که در ادامه توضیحات مرتبط با این فرمها ارائه شده است.

  • فرم I-140 (Immigrant Petition for Alien Workers)

به منظور دریافت آخرین نسخه فرم I-140 به این لینک مراجعه نمایید. همچنین دستورالعمل این فرم نیز در این لینک قرار دارد.

به طور کلی این فرم شامل قسمت های زیر می باشد.

Part 1: Information About the Person or Organization Filling This Petition
Part 2: Petition Type
Part 3: Information About the Person Whom You are filing
Part 4: Processing Information
Part 5: Additional Information About the Petitioner
Part 6: Basic Information About the Proposed Employment
Part 7: Information About Spouse and All Children of Person for Whom You are filing
Part 8: Statement, Contact Information, Declaration, Certification, and Signature of the Petitioner or Authorized Signatory and
Part 9: Interpreter’s Contact Information, Certification, and Signature.Signature
Part 10: Contact Information, Declaration, and Signature of the Person Preparing this Petition, if Other Than the Authorized Individual Part 11: Additional Information

به طور خلاصه و جهت ارائه یک دید کلی از فرم شما بایستی اطلاعات شخصی خود (نام، آدرس، شماره SNN و …)، کد مرتبط با شغل فعلی (یا شغل احتمالی آینده)، اطلاعات همسر و فرزندان، اطلاعات مرتبط با شخصی که فایل را تکمیل نموده است و سایر موارد را طبق راهنمای ارائه شده در سایت USCIS در این لینک تکمیل نمایید.

  • فرم G-28 (Notice of Entry of Appearance as Attorney or Accredited Representative)

این فرم را می توانید از این لینک دریافت نمایید. همچنین راهنمای مرتبط با این فرم در این لینک ارائه شده است. این فرم در صورتی نیاز است که شما وکیل گرفته باشید و با این فرم وکیل خود را با USCIS جهت انجام برخی امور معرفی می کنید.

  • فرم ETA-750B   (Application for Alien Employment Certification)

این فرم را می توانید از این لینک دریافت نمایید. این فرم به نوعی درخواست مجوز کار اتباع خارجی به اداره کار آمریکا می باشد. به طور خلاصه در این فرم اطلاعات شخصی، آدرس، محل های تحصیل، نوع کار و محل کار خود در 5 سال گذشته را وارد می نمایید.

  • پس از تکمیل فرم های فوق، تمامی مدارک شما شامل Petition Letter به همراه مدارک پیوست آن (رزومه، پرینت سه صفحه اول مقالات مهم، تاییدیه داوری مقالات، صفحه Google Scholar ،Recommendation Letter و …)، فرم G-28 و فرم ETA-750 توسط وکیل (و یا خود شما) به آدرس اداره مهاجرت ارسال می شود.

پس از این مرحله می توانید وضعیت پرونده خود را از این لینک پیگیری نمایید.

پس از دریافت مدارک شما توسط USCIS (اداره مهاجرت آمریکا) وضعیت پرونده شما در سایت فوق به صورت زیر در می آید.

همچنین شما می توانید حساب کاربری اختصاصی خود را در سایت USCIS ایجاد نمایید و سپس پرونده خود را به حساب اضافه کنید. توضیحات مرتبط با اضافه کردن پرونده و ساختن اکانت در سایت USCIS در ویدئوی زیر ارائه شده است.

به طور کلی بایستی از طریق دو لینک فوق و به طور مرتب وضعیت پرونده خود را بررسی نمایید و در صورت درخواست مدارک بیشتر، آن را برای USCIS ارسال نمایید.

پس از دریافت مدارک توسط USCIS، فرم I-797 که به فرم Notice of Action معروف است برای شما ارسال می شود و در آن قید شده است که اداره مهاجرت آمریکا پرونده شما را دریافت کرده است. در حقیقت این فرم به منزله رسید برای شما می باشد.

در ادامه به بررسی زمان بررسی پرونده پرداخته شده است.

جهت مشاهده زمان فرایند بررسی پرونده به این لینک مراجعه نمایید. در این لینک می توانید با انتخاب نوع فرم خود (در اینجا I-140) و Field Office مربوطه، زمان تخمینی بررسی پرونده را مشاهده نمایید.

در صورتیکه همه چیز به خوبی پیش برود پس از مدت زمانی (مدت زمان بررسی پرونده در این لینک قابل مشاهده می باشد) وضعیت پرونده شده به Case Was Approved تغییر خواهد یافت. در این صورت برای شما در ادامه مسیر آرزوی موفقیت داریم.

پس از تایید فرم  I-140 و آپدیت در سایت USCIS، فرم I-797 که به فرم Notice of Action معروف است برای شما ارسال می شود و در آن قید شده است که اداره مهاجرت آمریکا پرونده شما را تایید کرده است. در حقیقت این فرم به منزله رسید برای تاییدیه فرم I-140 شما می باشد. انواع مختلف فرم I-797 در این لینک آمده است.

در مطلب بعدی می توانید راهنمای تکمیل فرم I-485 و …. که فرایند نهایی درخواست گرین کارت آمریکا است را ملاحظه فرمایید (توجه: این راهنما در حال نگارش است.)

در این قسمت به سوالات متداول در خصوص فرایند اخذ گرین کارت از طریق NIW پرداخته شده است.

1 در خصوص لیست وکیل های مرتبط در کشور آمریکا اطلاع رسانی کنید.

– North America Immigration Law Group, Website: http://www.wegreened.com/
– Law Office of Lu & Associates, Website: http://www.uslulaw.com/en/attorney_fees.php
– Zhang & Associates P.C, Website: https://www.hooyou.com/
– Ellis Porter, Website: https://www.highskilledimmigration.com/free-profile-evaluation
– US Sun Law Firm, Website: http://www.sunlawfirm.us/ContactUs.htm
– Liu and Associates, Website: http://www.niwus.com/free-evaluation
– Law Office of Vivan Wang, Website: http://www.gofindlaw.com/free-evaluation
– NWM Law, Website: https://www.nwmlaw.com/Contact
– Wang Law Firm, Website: http://www.mylawyerwang.com/
– Yang Law Firm, Website: https://www.uslaw123.com/AboutUs/Free-Evaluation.shtml
– Harrington Law Firm, Website: http://harringtonlawfirm.com/eb-2-national-interest-waiver/
– Liang Law, Website: https://www.lianglaw.com/eb1.htm
– GETSON & SCHATZ, Website: https://researchergreencard.com/contact-us
– Kameli & Associates, Website: https://kameli.com/en/green-card-through-the-eb-2/
– Bian Law, Website: http://bianlaw.com/niw-national-interest-waiver/
– I.A. Donoso & Associates, Website: https://www.donosolaw.com/free-evaluation/
– Casseus Law, Website: https://www.casseuslaw.com/dhanasar-national-interest-waiver-niw-green-card/
– Daniel Guo Law Offices, Website: https://www.dguolaw.com/evaluation.html
– Hadley Bajramovic, Website: http://immigrationhadley.com/i-140-eb2/
– Gary J. Kim, Website: http://www.gjklawgroup.com/case-evaluation/
– Yang and Associates, Website: http://www.elawtoday.com
– Jing Feng Law Group, Website: http://www.fengvisa.com/free-evaluation/
– YZ Law Group LLP, Website: http://yzlawgroup.com/services/eb-2-niw/
– David Yang Law Offices, Website: http://niwlaw.net/services.php
– C.T.Lee & Associates, Website: https://www.coreyleelaw.com/immigration-law/eb-2-exceptional-ability-green-cards
– U.S Law Group, Website: http://usemin.com/national-interest-waiver/
– Chao Law Firm, PLLC, Website: http://www.chaolaw.com/free-evaluation.html
– Law Office of Tricia Wang, Website: https://www.wangslaw.com/eb2-exceptional-ability-aliens-and-national-interest-waiver.html

2- اگر من یک مقاله را پس از file کردن فرم I-140 منتشر کردم آیا می توانم USCIS را با مقاله جدید آپدیت کنم.

پاسخ: خیر، اداره مهاجرت آمریکا براساس مستندات ارسالی شما در زمان file کردن پرونده تصمیم گیری میکند. بنابراین سعی کنید تمامی مدارک خود را هنگام تکمیل پرونده و file کردن نهایی قبل از ارسال به USCIS ارسال نمایید.

امتیاز شما به این مطلب؟ (از راست به چپ)
علی
دانشجوی رشته برق علاقمند به وبلاگ‌نویسی و نوشتن وقایع روزمره برای فرار از روز-مرگی!